ЛюбопитноНа ФокусПоследни новини

Как да приготвим възможно най-евтината вечеря – рецепта

Може би ви звучи леко невероятно, но всъщност домашно сготвена, вкусна вечеря под 10 лева, е напълно възможна мисия. Днес ще ви споделим за наша любима рецепта, която не излиза скъпо, а може да нахрани цялото семейство. Освен това, е много лесна за приготвяне и няма да отнеме повече от 30 минутки! И, това страхотно ястие е лучник.

Трябват ви:

  • Брашно – 500 грама
  • Вода  – 1 чаша
  • Мая – половин кубче
  • Сол – 1 ч.л.
  • Захар – 1 с.л.
  • Олио
  • Лук – 500 грама
  • Червен и черен пипер
  • Чубрица

Първо, трябва да приготвим тестото. Тук е важно да споменем, че ако не ви се иска да приготвяте тесто, то може да закупите готови кори за баница. Е, няма да е чак толкова вкусно, но все пак ще се получи много добре.

Та, нека се върнем към приготвянето на тестото. Първо, брашното трябва да се пресее. Прави се кладенче и живата мая се начупва, като отгоре излизваме хладката вода. Добавяме солта и захарта, замесваме тестото и го оставяме да втаса за около 30 минути. 

Докато тестото е готово, може да приготвим плънката. За начало, нарязваме лука на по-малки парчета. Загорещяваме олио и го запържваме в него, като добавяме и червен пипер, черен пипер, и чубрица. Може да добавим и малко сол. След като сме запържили лука, махаме го от котлона и оставяме на страни.

Взимаме втасалото тесто и го разделяме на две отделни топки. Разточваме едната топка и я поставяме в тава, намазана с олио и малко брашно. Изсипваме лука и разпределяме равномерно. Слагаме втората топка, която също трябва да разточим преди това.

Завиваме краищата отдолу, по желание мажем лучника с олио и жълтък и оставяме на страна за 15 минути. През това време може да загреем печката на 180 градуса, поставяме лучника и печем докато не видим златиста коричка отгоре. Преди да го сервирате – поръсете с малко вода, покрийте го с кърпа и го оставете за 10 минути.

Това е едно страхотно ястие, което определено ще се хареса на повечето хора. Може да гарнирате с домати, или сирене, за още по-страхотен вкус.

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

5 знака, че не се движите достатъчно

Подобни статии

Back to top button