На ФокусПоследни новиниСвят

Арестуваха Тръмп

Доналд Тръмп е бил арестуван след пристигането си в Манхатън и ще бъде задържан, докато му бъде повдигнато обвинение. 

На бившия президент ще бъдат взети пръстови отпечатъци, след което ще бъде отведен в съдебната зала, където ще му бъдат повдигнати обвинения. Не се очаква Тръмп да бъде закопчан с белезници след ареста си. След като преди това пристигна в Ню Йорк от Флорида, сега той е първият бивш президент в историята на САЩ, който е арестуван от органите на реда.

Заобиколен от агенти на Сикрет сървис Тръмп влезе в съда, вдигнал юмрук. Срещу него ще бъдат предявени обвинения, свързани с разследването за подкупване на порноактрисата Сторми Даниелс. Тя твърди, че Тръмп е купил мълчанието ѝ по лични въпроси по време на предизборната кампания за президентските избори през 2016 г.

Докато кортежът му пътуваше от Тръмп Тауър към Манхатън, бившият държавен глава написа пост в профила си в Truth Social.

“Тръгвам към Долен Манхатън, Съдебната палата. Изглежда толкова СЮРРЕАЛИСТНО – УАУ, ще МЕ АРЕСТУВАТ. Не мога да повярвам, че това се случва в Америка. Да направим Америка отново велика!”

Стотици негови поддръжници, но и много протестиращи са от часове пред сградата на съда. Хората свиркаха, викаха и издигаха плакати в подкрепа на републиканеца, който вече е обявил, кандидатурата си за президент през 2024 г.

Отделени с барикади от тях, контрапротестиращите празнуваха повдигането на обвинение срещу бившия президент с плакати, на които пишеше “Затворете го!” – препратка към скандирането, чувано често по адрес на опонентката му Хилъри Клинтън по време на успешната му кандидатпрезидентска кампания през 2016 година.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Донълд Тръмп пристигна в Ню Йорк за да се изправи пред съда

Подобни статии

Back to top button