BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Премиерът на Великобритания за трансджендърите: Жените нямат мъжки полови органи

Премиерът на Великобритания Риши Сунак заяви, че 100% от жените нямат мъжки полови органи. Изказването му идва след като негов колега от лявата Лейбър партия Кийр Стармър заяви, че само 99,9% от жените нямат мъжки полови органи. Според Стармър 1 на всеки 1000 жени има мъжки полови органи, което е намек за неговата визия, че трансджендър мъжете са жени.

Сунак от своя страна бе непоколебим и заяви, че според него биологичния пол е от фундаментално значение. Той дипломатично добави, че към смяната на пола трябва да се подходи с разбиране и състрадание, но биологичния пол трябва да се има в предвид с цел да се защитят правата и пространствата на жените.

Новината идва след като член на Шотландската национална партия заяви, че мъжете изнасилвачи във Великобритания трябва да може да се изпращат към женски затвори, ако заявят, че се самоопределят като жени.

Въпреки тези изказвания, Сунак и Консервативната партия във Великобритания все още внимават да не настъпят трансджендър групите и не са атакували директно идеологията. 

Заедно със своето изказване, нов закон ще изисква училищата да информират родителите, ако децата им проявяват признаци на смяна на пола. Досега училищата във Великобритания можеха да помагат на ученици да станат трансджендъри без да информират родители за нито една стъпка от процеса. Скорошно проучване откри, че 4 от всеки 10 училища в държавата активно подпомагат децата да “сменят пола си” без да го обсъждат с родителите им.

Знаците, които се приемат за началото на процеса са носенето на дрехи, които са типични за другия пол или изискването другите да се обръщат към детето с различно име.

Документът също така ще изисква училищата да разделят трансджендърите от съблекалните на другия пол. Спортът вероятно също ще е разделен, като спорт с физически контакт ще изисква трансджендърите да не се състезават с другия биологичен пол.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Илон Мъск ще създаде нов изксутвен интелект

Подобни статии

Back to top button