БългарияНа ФокусПоследни новини

Бойко Борисов: Няма да бъда кандидат за премиер, на който му е мила държавата трябва да направи компромиси

“Българският народ каза и, че нито една партия не може да се справи сама”, подчерта лидерът на ГЕРБ Борисов по време на консултациите при президента Радев по-рано днес. По думите му, най-стабилното правителство би било между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. “Винаги може да се намери и друг план, но той нито ще е стабилен, нито ще успокои обществото. Ние сме отговорни – като се опре до бюджета, ще търсим начин да се решава. Няма да оставим юни държавата да влезе във финансов колапс”, увери лидерът на ГЕРБ.

“Тази омраза между партиите няма да ни доведе до нищо. Предизборното говорене свърши. Затова, на който му е мила държавата трябва да направи компромиси”, каза той по отношение на разговорите с ПП-ДБ. 

“От сутрин до вечер обикалят по студията да обяснят как с ГЕРБ…. абсурд. А в същото време за всяко действе, дори ротационния председател, разчитат на нас. Обяснявам си го със страх. Ние ще понесем и загуби и критики, но те ще са в полза на държавата”, добави Борисов

Президентът Румен Радев започна днес консултации с представителите на парламентарните групи в 49-ото Народно събрание. Първите разговори бяха с ПГ на ГЕРБ-СДС.

На “Дондуков” 2 присъстваха лидерът на партията Бойко Борисов, Томислав Дончев и Десислава Атанасова.

“С тази изборна победа българските избиратели възложиха на вас една огромна отговорност за съставяне на правителство. И то правителство съставено възможно най-бързо в условията на война и на криза”, каза в началото президентът.

“Имате водеща роля и за решаването на неотложните задачи пред 49-ото НС, които бяха отлагани от няколко парламента – приемането на внесените от служебния кабинет важни закони по Плана за възстановяване, Шенген и Еврозоната”, добави той.

“Сроковете по удължителния закон за бюджета изтичат в средата на юни, така че в края на април служебното правителство трябва да внася бюджет”, напомни Радев.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Нови избори, ако ПП-ДБ не подкрепят ГЕРБ

Подобни статии

Back to top button