BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

Консултациите при Радев: Възраждане и ДПС готови да управляват

Консултациите на политическите партии при президента Румен Радев продължават и днес със срещи с Възраждане и ДПС. И двете партии заявиха желание да получат третия мандат, който ще бъде връчен от президента по негов избор.

Според ДПС всичко, което е постигнала България, като например членството в НАТО и ЕС се е случвало като ДПС е била във властта. Според лидерът на партията Мустафа Карадайъ е нужно ДПС да е във властта, за да влезе българия в Шенген и еврозоната.

Възраждане заявиха, че са готови да говорят с всички партии, но техните искания не съвпадат с позициите на другите. Лидерът на партията Костадин Костадинов очерта приоритетите на партията и особено искането на Възраждане да бъдат прекратени договорите на американските военни бази в България, както и запазването на българския лев.

Костадинов вече заяви, че внасят искане за прекратяването на договорите на базите в сегашния парламент и каза, че приемането на това предложение е от ключово значение за преговорите за конституционно мнозинство.

Относно запазването на българския лев, Възраждане внесе 604,000 подписа за провеждането на референдум, в който се пита за запазване на българския лев до 2043 година като единствена валута на България.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ подари баклава на президента по повод празника Рамазан Байрам. Очакваше се консултациите с ДПС да се случат понеделник заради празника, но Карадайъ реши да уважи лично поканата на президента още днес.

Според Карадайъ, народът мъдро е отредил в Народното събрания да няма партия, която да може да управлява самостоятелно. Той смята, че 20-те дни след изборите са пропуснато време и е трябвало НС да се занимава само с това как да се структурира мнозинство и да се излъчи редовен кабинет. 

Карадайъ добави, че първите две партии са влезли в полето на популизма, давайки заявка за различните закони, без да изяснят кой носи отговорност за тях.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Прокуратурата иска имунитета на Радостин Василев, грозят го до 6 години затвор

Подобни статии

Back to top button