БългарияНа ФокусПоследни новини

Бойко Борисов: ПП-ДБ да обяснят от кой търсят подкрепа за втория мандат

Внимателно с изпълнителната комисия изслушахме това, което казва партията на Промяната. Тъй като обртаното броене вече започна, а дните са малко, аз черз вас искам да помолите да уточним един въпрос, на който аз и нашият ръководен орган ще ви дадем отговор. Това каза по време на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Но много е важно да знаем и обществото да знае какъв е отговорът на ПП-ДБ. Нашият прочит на всичко, което имаме към момента, от това, което чух като декларации в парламента, подмятанията между партиите, не ми дава отговор и затова чрез вас молим за него – партията на Промяната и ДБ казват, че във втория мандат искат да направят правителство с подкрепата на кой? Да назоват поименно с кой? Защото формулоировката с всички – означава с никой. Да кажат – във втория мандат ние очакваме подкрепа на ГЕРБ или не очакваме подкрепа. Отговорът на този въпрос би бил много интересен”, каза още Борисов.

Ако няма задкулисие, което в момента да преговаря, отговорът на този въпрос би бил много интересен. Защото от този отговор излиза кой ще прави кворума в парламента“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

„От този отговор зависи следващият отговор – вариант А, очакваме подкрепа на ГЕРБ. Ами като очаквате подкрепа на ГЕРБ, да седнем тези дни на една лидерска среща и да уточним тази подкрепа в какво се изразява. Ако се изразява в еднократно натискане на копчето, добре.

А след това? Представяте ли си какво става? След това отиват и арестуват Слави Трифонов. Произволно говоря. И аз седя вкъщи и гледам…

С какъв механизъм ние ще спрем? Ако говорим за такъв вариант, трябва да кажем какъв ще е механизмът на управление и контрол“, каза той.

„Ако имат договорка с други партии, да го заявят. Тогава ние ще се опитаме в първи мандат да предложим абсолютно същото. Само че рискът е то при нас то да мине“, подчерта Борисов.

„Ако търсят подкрепа само от нас – това е един разговор. Ако търсят подкрепа от „всички“ – това е друг разговор. Значи задкулисието работи. С нас не“, заяви Борисов.

„За нас това е устойчивото, това е доброто за държавата. Има и друго, но то ще продължи – разделение, разправии“, подчерта той.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Консултациите при Радев: Възраждане и ДПС готови да управляват

Подобни статии

Back to top button