BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Официално: Джо Байдън се кандидатира за втори мандат като президент на САЩ

80-годишният президент на САЩ Джо Байдън официално обяви своята кандидатура за изборите за президент на САЩ през 2024 година. Байдън публикува видео в своя Ютюб канал, в което разказва как се бори за “свобода” и “равенство”, а МАГА екстремисти (бел.ред. – МАГА е слоганът на Доналд Тръмп и се използва като наименование за феновете му) искат да отнемат тези свободи.

 

Байдън се възмущава в своето видео от опитите на тръмписти да забранят трансджендър пропагандата и идеологията, която той смята за “душата на Америка”.

За слоган на кампанията е избрал фразата – “Да довършим започнатото”.

Джо Байдън започва своята кампания с изключително ниска степен на одобрение. Около 54% от американците не одобряват неговото президентство, а едва 39% смятат, че се справя добре. 

По средата на 2022 година той беше спаднал до рекордно ниското ниво от 36% одобрение.

Доналд Тръмп, който бе поляризираща фигура в САЩ и срещаше особено много съпротивление от левите, либерални сили в държавата, държеше одобрение от около 33% в началото на мандата си, но успя да се задържи на средно 41% одобрение.

Основен противник на Байдън за изборите е именно Тръмп, който засега води в класациите за номинация на републиканската партия. Според предварителни проучвания, 46% от републиканците одобряват неговата номинация, срещу едва 31% за губернатора на Флорида Рон ДеСантис.

Засега именно Байдън има най-висок шанс да спечели изборите през 2024 според коефициентите, отредени от хазартните фирми, но това се дължи и на почти сигурната номинация на настоящия президент като кандидат на демократическата партия. Негов основен съперник е Робърт Кенеди младши, син на сенатора Робърт Кенеди и внук на известния президент Джон Кенеди.

Робърт Кенеди е популярна фигура, но силно поляризираща в демократическата партия, поради това, че не подкрепяше ваксините срещу Ковид и говори за спиране на войната в Украйна.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Най-популярният консервативен водещ в САЩ Тъкър Карлсън внезапно уволнен от Фокс Нюз

Подобни статии

Back to top button