БългарияНа ФокусПоследни новини

Жената с дете без ЕГН за да избяга от системата и “дявола” прибрана в лудница, детето отнето от социалните

Галя Танева, която се прочу със своят отказ да регистрира и извади ЕГН на 3-годишното си дете, е била закарана в лудницата, а детето и е отнето от социалните служби.

“Дойдоха вчера с полиция и линейка в Иван Вазово и взеха детето”, обясни бившият кмет на селото Димо Димов. От 7 месеца той е освободил управленския пост, като една от причините да се оттегли предсрочно е случаят с роденото вкъщи дете.Миналата година случаят се разпространи из социалните мрежи за майката, която е кръстила детето си Буда и го е отглеждала съвсем сама в изоставена къща. Тя е отказвала да влизат вътре социалните и полицията, а кметът на село Иван Вазово, където живее тя, подаде оставка заради случая.

“Заради тази жена напуснах кметския пост. Побърка ме. То не бяха прокурори, не бяха детски педагогически стаи, не бяха социални”, описа доскорошният управник Димо Димов. Според него Галя често изоставяла детето и отскачала до Пловдив да рови в кофите за боклук, за да храни кучетата си. По думите на Димов те наброявали десетки.

Според Димов жената се държала, меко казано, странно. “За нея всички сме дяволи, парите уж не били важни, а десетки от страната й помагат с храна за кучетата.  Веднъж извади нож на комшия”, описа още Димов. Той твърди, че жената преди време била настанена в психиатрично заведение. След като се върнала, спряла да си пие лекарствата и пак се влошила.

Хора от Иван Вазово обясниха, че е било крайно време социалните да се намесят и да защитят интересите на детето. То вече имало ЕГН и име – Атанас Галин Танев.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Племенница преби 103-годишната си леля за 150 лева

Подобни статии

Back to top button