БългарияНа ФокусПоследни новини

Жестоко убийство в Перник, мъж намушка жена си, имал е ограничителна заповед

41-годишният Димитър Димитров от Перник е убил 43-годишната си жена Анита Димитрова, с която са имали две деца. 

Жертвата го е напуснала заедно с двете им дъщери преди няколко месеца и се е обърнала към съда в миньорския град. Магистратите са издали ограничителна заповед, която забранява на 41-годишния мъж да се доближава до жилището на родителите на жена му.

По неизвестна причина обаче Анита се връща при Димитър, а около 4.30 часа тази нощ губи живота си. Съпругът й е намушква с нож, след което изхвърля дрехите й в контейнер за смет край блока на улица “Юрий Гагарин”. Дъщерите им не са били в жилището, те останали да живеят при баба си и дядо си.

Съседи разказват, че в семейството от години имало скандали. При един от тях 41-годишният мъж се прострелял с газов пистолет, предаде Нова телевизия. Преди години Димитров претърпял инцидент и заради това са организирани благотворителни акции, като именно събраните средства са били в основата на скандала между съпрузите. 

“Той беше пострадал и събирахме пари. Викаме му Мите Миньореца, защото е фен на местния футболен отбор. Лоша работа, трагедия. Сега, тези деца – те са около 14-15 годишни…Не знам”, каза съсед на семейството. 

Мъжът е задържан за срок до 72 часа. Aко бъде признат за виновен, той ще получи от 10 до 20 години затвор. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Това е поредното убийство на жена от съпруг или партньор, предшествано от домашно насилие. В началото на април 34-годишният Калоян Каймакчийски застреля бившата си приятелка Кристина Благоева, а след това сложи тялото й в багажник на кола и го запечата с полиуретанова пяна.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

14-годишният, задържан за убийството на македонец, е криминално проявен

Подобни статии

Back to top button