На ФокусПоследни новиниСвят

Рокерите на Путин тръгват на “патриотичен поход” из Европ

Рокерите от клуба “Нощни вълци”, известни със своята подкрепа към президента на Русия Владимир Путин преминаха по улиците на Москва и ще пътуват към Берлин. 

Шествието има за цел да демонстрира тяхната патриотичност към родината.

Няколко от участниците развяваха руски и съветски знамена. Някои имаха изписана на мотоциклетите си буквата “Z”, превърнала се в символ на така наречената специална военна операция на Русия в Украйна, започнала през февруари миналата година.

Кръстен “Пътищата на победата”, походът възприе традиционния лозунг на руската офанзива в Украйна: “Никога не изоставяме своите”.

Според организаторите е планирано за 1 май мотоциклетната колона да достигне Волгоград, бившия Сталинград, където се разиграва кръвопролитната битка между войските на Съветския съюз и нацистка Германия през Втората световна война, която обръща хода на войната в полза на СССР и съюзниците му.

След това рокерите ще продължат към Донбас в Източна Украйна, където се водят ожесточени боеве и където те ще раздават помощи на цивилните и руските войници.

“Жителите на Донбас и ние сме един народ”, каза пред Франс прес 34-годишният Артьом, преди да се включи в похода.

Залдастанов, който се самоопределя като “приятел” на руския президент Владимир Путин, е санкциониран от Запада за подкрепата си за анексирането на Крим от Русия през 2014 г. и руското настъпление в Украйна.

През май 2015 г. му беше забранено да влиза в Полша, където искаше да организира “мотопоход на победата” през Европа. Наложените срещу него от Варшава ограничителни мерки предизвикаха недоволството на руската дипломация, посочва Франс прес.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Зеленски обяви контранастъпление в Крим

Подобни статии

Back to top button