БългарияНа ФокусПоследни новини

Иван Демерджиев: Има заподозрени за опита за покушение срещу Гешев

Има заподозрени за опита за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев. Това потвърди министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев при съвещанието по казуса в Министерския съвет. 

“Имаме заподозрени, но не мога да изпадам в подробности”, посочи той. 

По думите му няма данни за изтекла информация относно маршрута на обвинител № 1, а начините да бъде проследен кортежа, били много. 

“Ако това е бил обикновен автомобил и е имало директно попадение, каквото в случая е нямало, да, биха проникнали осколки, биха били поразени пътниците в автомобила, но нивото на защита на този автомобил е по-високо и това взривно устройство, дори да имаше директно попадение, не може да причини поражения на пътниците в купето”, увери Демерджиев. 

Вътрешният министър допълни, че автомобилът, в който се е движил главният прокурор, е с най-добра защита от наличните. Именно това е довело липсата на пострадали при опита за покушение. 

Той посочи, че сигурността на автомобилите и техническите средства, с които разполагат служителите на НСО, трябва да бъдат завишени. Това ще се случи чрез сформирането на работна група, която да обедини цялата информация за службите за сигурност, за да може да се стигне до извършителите или поръчителите на деянието, както и да се избегнат други подобни опити.  

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Сарафов за съмненията за инсценировка на атентата: Това е нечистота

Подобни статии

Back to top button