БългарияМненияПоследни новини

Борисов: Това е последен шанс ПП-ДБ да се откажат от своята арогантност

Това е последен шанс ПП-ДБ да се откажат от своята арогантност. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Мисля, че вчерашният ден от срещите, които проведохме, защото имам информация и пред медиите и вътре какво се е говорило с нашите екипи, категорично е ясно, че с втория мандат правителство не може да има, вероятността е нула. Илюзиите на ПП-ДБ се свеждат до това, че ще бъде един провален мандат, добави Борисов.

“Добър ход е, правилен ход е да продължим разговора с ПП-ДБ. Тук не е важно дали ние или те, думичката е заедно, защото само това спасява България от катастрофата и пропастта, към която летим. Тя ще влезе в тази пропаст в средата на юни, сиреч не е толкова далечно време”, добави Борисов.

Той обясни, че вчера е провел среща с Републиканския институт на САЩ, както и с ЕНП, и посочи: “България изглежда отвратително отвън. Абсолютно неразбираща, безотговорна политическа класа, хората се чудят какво става с държава-членка на ЕС. Тук едни бомбастични планове за Шенген и Еврозона, а те питат не можете дори правителство да си направите, кой да ви довери за в бъдеще време да упражнявате правото на еврото”, подчерта Борисов.

Лидерът на ГЕРБ каза, че ще има лидерски срещи. “От вчерашните разговори стана ясно, че ПП-ДБ нямат никакъв шанс да направят правителство. Колкото и да го хиперболизирах, че аз съм най-добрият приятел на Асен Василев, всъщност единствените приятели, желаещи да работят с ПП-ДБ са ГЕРБ-СДС. Това показаха вчерашните срещи. Имаме последен шанс да се откажат от своята арогантност, нелогичност, неразбиране на това, че са 64 депутати, няма как да ти дадат абсолютната власт”, уточни той.

Той коментира, че трябва да се изберат няколко варианта.

“Избори и катастрофа за България, едно стабилно управление на ГЕРБ и ПП-ДБ или управление, което трябва да е за три месеца – да се приеме бюджет, законите на Крум Зарков и да отидем на избори тогава, поне нещо да сме свършили”, уточни лидерът на ГЕРБ.

Борисов посочи, че се надява на личности в подобно правителство, защото мандат с 64 депутати не ти дава право да говориш от името на народа, нито като победител, нито като успял. “Сега личности могат да дадат и ПП-ДБ, не се бъркам на никого. Ако не се договорим за стабилното управление, ще сложа мандата на масата и ще кажа ето празни кутийки, имаме ли хора да ги напълним и да изкараме 3 месеца заедно или нямаме. Нямаме – отиваме на избори”, подчерта той. По думите му нито Христо Иванов, нито Атанас Атанасов могат да отговорят на въпроса кое искат повече, но изрази надежда днес да се даде отговор.

“Ще имаме лидерски срещи, когато всички премислим, узреем и има смисъл да се проведат”, категоричен е Борисов. Той подчерта, че не предлага нищо на никого, нито пък постове, а отговорно да помислят дали има шанс да направят нещо в следващите 3-4 месеца. Борисов заяви, че на база на вчерашните разговори, третият мандат “няма шанс”.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Цончо Ганев към ПП-ДБ: С леките жени такова е отношението към тях – използваш и изхвърляш

Подобни статии

Back to top button