БългарияНа ФокусПоследни новини

Фандъкова забрани марша на “Безсмъртния полк”, но той пак се проведе

Въпреки издадената заповед от кмета на София Йорданка Фандъкова за забрана на шествието „Безсмъртен полк“ в центъра на столицата – маршът с руски и съветски знамена все пак започна. Полицията не предприе никакви мерки, за да спре началото на парада, тълкуван като подкрепа за агресивната война на диктатора Владимир Путин в Украйна.

След големия обществен натиск и подаден днес сигнал от сдружение БОЕЦ и общинския съветник Методи Лалов кметът на столицата Фандъкова официално разпореди забрана на шествието. Въпреки това, полицията не предприе мерки за спирането му и маршът тръгна необезпокоявано.

Участниците в шествието носят български и руски знамена, както и флагът на СССР.

От БОЕЦ с мегафони призоваха полицията да спре “този забранен протест”, който е “срам” за всички убити от агресивната война на Русия в Украйна. “Господа полицаи, свършете си работата. Путинизмът няма място в европейска столица, в европейска София”, обявиха те.

“Милиони европейци умряха, за да няма такива като вас – идеолози на омразата. Тук не е Москва! Расистите н***й – при руския кораб”, призоваха още от БОЕЦ.

Един от протестиращите срещу провеждането на шествието влезе в сблъсък с полицай.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Атомните реактори в Запорожие са спрени поради опасения от провокации

Подобни статии

Back to top button