BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

Бюлетин пита мрежата: Одобрявате ли коалицията ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Бюлетин.бг попита своите 118 хиляди последователи дали одобряват коалицията между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Двете партии обявиха договорка за правителство на ротационен принцип, при който премиерът ще е от ПП-ДБ за 9 месеца, след което от ГЕРБ-СДС за следващите 9. Премиерите ще са Николай Денков и Мария Габриел.

Какви са тенденциите? 

Няма особено съгласие сред последователите ни, но повечето, които одобряват правителството са с това мнение само за да се прекъсне тенденцията на служебни кабинета и липса на парламентарна власт.  

“Всичко одобрявам пред служебните кабинети които ни набутаха в девета глуха,с изключение на копейките. Те трябва,да бъдат държани на гара разпределителна на червен семафор,защото този цват им подхожда и заключен коловоз”, пише един от нашите последователи. 

Под отговорите, които одобряват правителството, винаги има дискусия дали наистина коалицията е по-добре от служебното правителство.

„Не.Защото пак са едни и същи.Промяна няма да има за обикновения българин.Затова не трябва да се гласува и трябва да е президентска република.Всички партии в коша.“, гласи най-харесвания коментар.

Няколко от другите харесвани коментари не одобряват коалицията, защото не подкрепят ПП-ДБ и смятат, че това е по-скоро в тяхна полза. Те смятат, че ГЕРБ не са постъпили правилно спрямо своите избиратели.

Други критикуват ПП-ДБ, че са променили позицията си спрямо ГЕРБ:

“Кое му е хубавото.До вчера щяха да ги вкарват по затворите.Били крадци и мошеници и сега ама те не са такива.Все пак трябва да има и малко морал .И какво излиза.Крадеца вика дръжте крадеца”, пише потребител относно действията на ПП-ДБ

Десетки коментари отдолу изразяват пишат просто “не” без да имат желание да обяснят защо, а самият пост демонстрира изтощението на хората от политическата ситуация в България, поради малкият брой коментари и нежеланието на хората да влизат в дискусия, каквато виждаме в другите въпроси на Бюлетин във Фейсбук.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Бойко Борисов честити 24 май и наградата „Букър“ на Георги Господинов

Подобни статии

Back to top button