БългарияНа ФокусПоследни новини

Улица “Милен Цветков” навърши една година

Улица “Милен Цветков”, преименувана в памет на популярния водещ, който загина в жестока катастрофа на бул. “Черни връх” през 2020-а, навърши една година. 

Решението за промяна на името от ул. “549” на ул. “Милен Цветков” беше взето през май 2022г. от Столичния общински съвет. Тя се намира в район “Подуяне”, където е и последното работно място на известния български журналист – ТВ1. Именно от колегите му от медията дойде и предложението за промяна на името на улицата. 

„Колегите на Милен Цветков от ТВ1 предложиха сегашната улицата „549“, на която се намира телевизията в район “Подуяне”, да носи неговото име, за което подготвиха и подписка, която е приложена към доклада. Смятам, че тяхното предложението заслужава да бъде подкрепено, защото Милен Цветков е оставил ярка следа в обществения живот на страната и града ни. Целият му професионален журналистически път е преминал в телевизии и радиа, които се намират на територията на София“, посочва Симеон Ставрев от ДБ, който внесе предложението в общината.

Популярният телевизионен водещ загина в катастрофа на 19 април 2020 г. ,  когато 22-годишният Кристиан Николов се вряза в колата на Цветков на кръстовище пред столичния мол „Парадайз“. Младежът се движи с превишена скорост.

Журналистът почина вследствие на причинените от инцидента травми, а разследването установи, че Николов е шофирал под въздействието на четири различни вида упойващи вещества.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Божанков за скандала с „Възраждане“: Ще защитя правата си в съда, не ме е страх

Подобни статии

Back to top button