БългарияНа ФокусПоследни новини

Денков свика спешна среща за скандалното назначение на жената на Лорер

Премиерът Николай Денков е свикал спешна среща в Министерския съвет днес между представители на ГЕРБ и ПП-ДБ. Темата на срещата е назначенията, като част от дискусията е било и назначението на жената на Даниел Лорер за член на борда на Европейската инвестиционна банка.

ГЕРБ нарекоха назначението “недопустимо”.

Спешно е обсъден и казусът със зам.-министрите и областните управители. Това съобщи “Дневник”, позовавайки се на източници сред преговарящите. Според неофициални данни на срещата са били Кирил Петков и Атанас Атанасов от “Продължаваме промяната – Демократична България”, Десислава Атанасова, Деница Сачева, Теменужка Петкова, Томислав Дончев от ГЕРБ.

Обсъждани са и назначенията на зам.-министри и областни управители.

Според информация на “Дневник” засега се върви към вариант, в който ГЕРБ и “Продължаваме промяната – Демократична България” ще правят поотделно предложения за постовете, а спорните ще се решават от парламентарните групи, както и от Николай Денков и Мария Габриел. Източник посочи неофициално, че стремежът е да не се предлагат партийни кандидатури.

Извън назначаването на зам.-министри и областни управители, ГЕРБ и “Продължаваме промяната – Демократична България” дават заявка за смени в над 80 позиции в регулатори заради отдавна изтекли или изтичащи мандати, които досега са управлявани от назначени от времето на управлението на Бойко Борисов.

В интервю по “Нова телевизия” Кирил Петков определи механизма за съгласуване на назначенията в регулатори като борд, в който има представители на партиите, подкрепящи кабинета.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

ПП-ДБ предлага комисия за имунитетите

Подобни статии

Back to top button