BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Скандал в Белия дом – трансджендър се снимал гол след среща с Байдън (Видео+Снимки)

Сериозен скандал се разрази в Белия дом в САЩ след като трансджендър активист се съблече гол до кръста и разклати гърдите си пред флага на Америка по време на празнуването на ЛГБТ месеца, организирано от президента Байдън.

 

Роуз Монтоя, трансджендър модел, който е биологичен мъж, сменил пола си на жена, беше част от празненството за “месеца на гордостта”, най-голямото ЛГБТ събитие в историята на Белия дом. Монтоя се снима за своя ТикТок профил, докато трансджендър жени (жена, сменила пола си на мъж) също показваха своите белези по гърдите си.

От администрацията на Байдън впоследствие разкритикуваха Монтоя, което предизвика сериозни смущения в трансджендър общността спрямо един от най-либералните президенти в историята на страната.

“Подобни действия са недопустими за събитие в Белия дом. Те не са показни за събитието, което организирахме за да пранзуваме ЛГБТИ+ семействата и стотиците гости, които присъстваха. Тези индивиди няма да бъдат поканени на бъдещи събития”, казаха от администрацията на Белия дом.

Роуз Монтоя не се съгласи с изказването и заяви, че действията му са напълно легални, а разкриването на гърдите на трансджендър мъже и жени е било важна стъпка за преодоляване на стигмата към трансджендърите.

Много трансджендър активисти изразиха подкрепата си към Монтоя и разкритикуваха президента. Преди няколко дни той заяви, че само “грозни хора” пазят децата си от смяна на пола. Според активистите това означава децата да виждат половите белези и тези от операции на трансджендърите, което е било целта на събличането.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Арестуваха Тръмп

Подобни статии

Back to top button