BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Новият филм Спайдър-Мен забранен в десетки държави заради трансджендър пропаганда

Новият филм за популярния супергерой Спайдър-Мен е забранен в редица държави от Близкия изток поради трансджендър пропаганда в няколко сцени от филма.

Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия и други държави са отказали да пуснат филма, след като е прегледан от комисии по цензурата и са намерени поне две сцени, в които филмът показва трансджендър ценности на децата. Премиерата е трябвало да се състои на 22 юни. 

Двете сцени във филма са свързани с трансджендърски плакати. В една от тях, в спалнята на приятелката на героя има плакат, който пише “Пазете транс децата”. Някои репортери от либерални медии написаха статии, че това означава, че популярната героиня Гуен Стейси всъщност също е трансджендър, макар да няма подобен намек в комиксите. Държавите от Близкия изток въпреки това са намерили дори това за прекалено силен намек към трансджендър идеологията сред децата.

В друга сцена бащата на Гуен Стейси носи флаг с цветовете на дъгата на полицейската си униформа, което също намеква, че е възможно самата тя да е трансджендър.

Филмът, който се счита за подходящ за деца, е препоръчам от повечето критици и държи високи оценки в платформите за рецензии.

Марвъл, които държат правата на повечето популярни супергерои, са известни със своите опити да наложат либерални ценности и да подкрепят ЛГБТ правата в комикси и филми. Миналата година в комиксите бяха представени първите два трансджендър супергероя и се очаква скоро да има филм за трансджендър супергерой.

Трансджендъризма все още е забранен в държавите, в които Ислям е основната религия и те редовно отказват да показват тези филми. Миналата година анимационния филм на Пиксар “Бъз светлинна година” беше забранен поради сцена, в която има целувка между две момичета.

Дисни също премахна филма от своята платформа в региона, както и друг сериал, който включва трансджендър мъж, който менструира.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Скандал в Белия дом – трансджендър се снимал гол след среща с Байдън (Видео+Снимки)

Подобни статии

Back to top button