BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

София плува – снимки след вчерашния порой

Южните райони на София бяха заляти от невиждан порой снощи, след като между 40 и 70 литра на кв. м. се изсипа до полунощ и продължи, макар и в по-малки количества, през цялата нощ. Стотици сигнали са подадени на телефон 121 за наводнени мазета, гаражи и пътища, по които не можеше да се преминава.

София дъжд

Снимка: Людмил Гълъбинов, “Забелязано в София”

Граждани споделяха снимки на най-сериозните наводнения през цялата нощ, като в някои от тях автомобилите на практика плуват под водата. Дъждът предизвика най-много проблеми в южните квартали Драгалевци, Бояна и Симеоново, а части от околовръстното шосе заприличаха на реки.

вода софия

Смел шофьор се опитва да преплува околовръстното шосе близо до кв. Симеоново

Затворени бяха редица кръстовища, по които се оказа опасно преминаването през нощта. Лъвов мост, южното платно на околовръстен път между бул. “Симеоновско шосе” и бул. “Черни връх” бяха затворени след множество сигнали.

Днес движението е възстановено и според столична община повечето дървета, шахти и други проблеми от изминалата нощ са отстранени.

НДК София дъждове

Пред НДК също имаше сформирано езеро от дъждовете. Снимка: Дани Димов, “Забелязано в София”

Около центъра имаше по-малко дъждове, но дори и така метрото протече, а на много места се сформираха огромни локви, които попречиха дори днес сутринта на пешеходците.

София дъжд

Снимка: Вида Андонова, “Забелязано в София”

Стотици аварирали коли и автобуси също превърнаха пътищата снощи в пълен ад за прибиращите се късно от работа.

София дъжд

Очаква се дъждовете да продължат в следващите дни. Събота и неделя се очакват да бъдат дъждовни, като неделя също има опасност от проливни дъждове. Времето може да се оправи към средата на следващата седмица, когато температурите ще се повишат до 25-28 градуса, но леки превалявания все още ще има. Към края на месеца вече ще е слънчево и ще има нормално лятно време.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Порои и риск от наводнения в западната половина на страната

Подобни статии

Back to top button