BulletinНа ФокусПоследни новини

Сенатор от Флорида: Социалисти и комунисти въобще да не идват тук, обичаме свободата

Републикански сенатор от Флорида предизвика сериозни смущения сред левите в САЩ, след като заяви, че не са добре дошли в неговия щат. Рик Скот публикува видео, в което обяснява, че хората във Флорида са предимно консервативни и не одобряват левите идеи.

Неговото обръщение е пародия на ЛГБТ група, която предупреди хора от различни раси и сексуална ориентация да не пътуват до Флорида, защото прокарват консервативни закони.

“Ние сме свободния щат Флорида. Ние всъщност не вярваме в социализма. Ние всъщност знаем хора – някои от хората в нашия щат са живяли под социализма, ние знаем хора, които са го преживяли и той не става. Не е добър за никого. Така че ако си мислите, ако мислите да идвате във Флорида и сте социалист или комунист, премислете. Тук обичаме свобода и капитализъм и подобни неща”, каза Скот.

Флорида се управлява от гувернатора Рон ДеСантис, който се прочу със своите консервативни политики. Той забрани смяната на пола за деца под 18 години, както и ЛГБТ пропагандата в училище. Според неговите закони вече е престъпление да се сменя пола на непълнолетно дете, а правото на аборт е силно ограничено. Множество НПО-та обявиха политиката му за недопуистимо и той попадна под критика именно от левите и либералите в САЩ. ДеСантис е кандидат за президент и е втори след Доналд Тръмп според проучванията за номинацията на републиканската партия.

Сенаторът Рик Скот също обмисля да се включи в надпреварата, макар да има много малки шансове да стигне до номинация. Въпреки това, популярността му, редом с тази на губернатора ДеСантис демонстрират силно връщане на десните, консервативни сили в САЩ, след като вече щатът Флорида е безспорно тяхна територия.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Полша: Става опасно – около 8000 бойци на „Вагнер“ ще се окажат в Беларус

Подобни статии

Back to top button