БългарияНа ФокусПоследни новини

Младите в България искат поне 4000 лв. заплата за да работят

Младите българи на възраст от 18 до 35 години очакват заплата от поне 4000 лв., показва проучване на нагласите на сънародниците ни за тяхното професионално развитие. В същото време те обаче са готови да работят над 40 часа на седмица и да инвестират допълнителни средства в квалификацията си. Над 90 на сто от анкетираните са категорични, че искат да се развиват у нас и само 8 на сто мечтаят за кариера зад граница, обясни ръководителят на изследването на JTN Даньо Димитров.

Жените оценяват труда си по-ниско. Повече от половината участвали в изследването вярват, че са способни да ръководят собствен бизнес, а 40 на сто се виждат само като служители. Младите имат сериозни изисквания за постъпване на работа. Техният обем на информация, на базата на който взимат решение, е много по-голям от предишните поколения, обяснява Димитров.

68 на сто от анкетираните държат на адекватна заплата. След това важно за младите е да имат приятелска среда на работното място, като този фактор е от значение за 45 на сто от анкетираните. Добрият баланс с личния живот и гъвкавото работно време са важни също за над 40 на сто от участниците в изследването.

Близо една трета от младежите предпочитат да са инфлуенсъри и по този начин да си изкарват хляба вместо да се трудят за заплата.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Гешев даде старт на политическата си кариера – създаде партия „Справедливост за България“

Подобни статии

Back to top button