БългарияНа ФокусПоследни новини

Рекорден трафик към Гърция през “Кулата” – гранична полиция моли да ползваме другите пунктове

Гранична Полиция предупреди пътуващите към Гърция, че времето за изчакване на ГКПП “Кулата” се увеличава и въпреки увеличеният брой служители, има опасност от огромни опашки и чакане с часове на границата. 

Те препоръчват ползване на другите контролно-пропускателни пунктове, които имат значително по-малко натоварване дори през летните месеци. Става въпрос за ГКПП „Илинден”, ГКПП „Златоград”, ГКПП „Ивайловград” и ГКПП „Капитан Петко войвода”.

Предупреждението важи за българи, както и за румънци, молдовци, украинци, сърби, северномакедонци и други, които минават през територията на България към Гърция.

Постигнато е много добро взаимодействие с гръцките гранични власти, съобщават от Гранична полиция. Въпреки предприетите общи действия- извършване на съвместен граничен контрол на принципа „на едно спиране“,   осигуряване на непрекъснат процес на работа и на достатъчен брой служители за всички работни места за извършване на гранични проверки, използване на съвременни технически средства за бърза гранична проверка и открити на ГКПП „Кулата“ 3 допълнителни работни места, често се образуват колони от автомобили и автобуси, а времето за изчакване за преминаване на границата се увеличава.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Младите в България искат поне 4000 лв. заплата за да работят

Подобни статии

Back to top button