BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

Костадинов твърди, че депутати в бързината без да искат са гласували за референдума и не са го отхвърлили

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов заяви, че в бързането си депутатите в Народното събрание всъщност не са отхвърлили референдума, а са гласували по грешка за решението на “Възраждане” и са отхвърлили решението на правната комисия.

Правната комисия гласува да не се свика референдум. По тази логика “Възраждане” е трябвало да гласува против това решение, а тези против референдума – “за” него. Той твърди, че те са гласували за предложението на инициативния комитет, а не предложението на комисията.

Костадинов публикува документа за проекторешение на правната комисия, в което се решава, че се “отхвърля” референдума. В пленарна зала за гласуването мнозинството беше “против”, което би означавало, че е отхвърлено отхвърлянето на референдума, тоест, “Възраждане” на практика е гласувала против референдума, а другите партии са се излъгъли и са гласували “за” неговото провеждане.

Засега реакция от Народното събрание или партиите против референдума няма, а твърдението даде Костадинов по време на пресконференция след решението. Според него няколко от депутатите са се усетили след гласуването, но вече е било късно и за това са отишли на председателска среща. Той заяви, че последен срок за произнасяне за референдума е днес в полунощ, което значи, че Народното събрание вече няма възможност да се произнесе против референдума.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Костадинов иска от президента да насрочи референдум за запазване на българския лев

Подобни статии

Back to top button