BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Китай произвежда оръжия за контролиране на ума чрез микровълни

Доклад на разузнаването на САЩ, пуснат във вестника “Washington Times” гласи, че Китай произвежда оръжия, които използват микровълни и друга насочена енергия да контролират функцията на мозъка. 

“Китайската комунистическа партия и нейната Народна освободителна армия са се установили като световни лидери в развитието на Невроударни оръжия (NeuroStrike). Тези платформи директно атакуват или дори контролират мозъците на бозайници (включително хора) с микровълни/насочени енергийни оръжия от самостоятелна платформа (например пистолет)”, гласи докладът.

Според доклада, Китай цели да използва тези оръжия като основна част от своята асиметрична война срещу САЩ и съюзниците й. Тяхната стратегия също така включва развиването на компютърни устройства, които могат да се ползват за масов контрол на цели населения, както и оръжия, които да нанасят щета по мозъчната функция на хората. Идеята е, че това оръжие няма как да бъде спряно, може да се изстреля от огромна далечина и когато е поразен с него, човек губи способността да взима решения, да осъзнава какво вижда и чува или въобще да функционира.

САЩ вече са хващали китайски фирми, които са се опитвали да използват нови развития в биотехнологията, които да ползват за армията си. Те включват промяна на гените, подобряване на човешката функция и дори компютърни чипове за вграждане в мозъка.

Според доклада Китай цели да използва новите технологии за превземането на Тайван, който е основна цел за китайската комунистическа партия и е защитаван от силите на САЩ.

Разузнавателните служби предупреждават, че ако развиването на което и да е от оръжията е успешно, това би било безпрецедентен инструмент за налагане на световно господство в ръцете на президента на Китайската комунистическа партия Си Дзинпин, което е неговата основна цел в живота. Те предлагат да се саботират линиите на комуникация на китайските фирми за развиването на технологиите и да се обмислят санкции срещу Китай.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Байдън защити решението за изпращане на спорни оръжия на Украйна

Подобни статии

Back to top button