BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Мис Нидерландия 2023 е мъж

Най-красивата и чаровна жена на Нидерландия за 2023 официално е трансджендърът Рикие Коле. Мъжът, който е сменил пола си, победи 8,7 милиона жени за да бъде обявен за печеливш на конкурса и ще представлява Нидерландия на Мис Вселена 2023 година.

Коле е втория биологичен мъж, който ще се яви на Мис Вселена, след като през 2018 Испания също избра трансджендър да представлява страната. Коле е от нидерландски и марокански произход и е на 22 години.

рики коли
Рики Коли (ляво) и втората в конкурса Натали Могбелжада (дясно)

Коле иска да представлява ЛГБТ общността и мечтае да бъде глас за трансджендър младежите по света. Тя смята, че може да помогне на хората да показват своята автентична същност и да помага на младежи, чиито семейства на приемат смяната на пола.

Тя твърди, че е срещнала много трудности по време на смяната на пола, но семейството й я подкрепя до ден днешен.

Коле веднага попадна под критиките на по-консервативното общество в цял свят, след като много от водещите фигури на консервативизма се смяха на решението биологичен мъж да надмине 8,7 милиона жени в титлата за най-красива и чаровна жена.

Като пародия на приказката “Червената шапчица” Били Браг в Туитър пише: “О, Мис Нидерландия 2023, какви големи ръце имаш!”

 

Световните медии поздравиха Коле и считат спечелването на конкурса за триумф. Когато трансджендърът от Испания Анджела Понс спечели техния конкурс и се яви на Мис Вселена 2018 година, това бе една от основните истории за конкурса и се считаше за исторически успех за правата на ЛГБТ общността и феминизма.

Консервативни коментатори в Туитър все пак разкритикуваха Понс и тогава, че ако биологичен мъж печели конкурсът за жени, това е силен удар именно по правата на жените, които се борят за равенство с мъжете, а сега трансджендърите им навлизат в пространствата и печелят всички награди.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Китай произвежда оръжия за контролиране на ума чрез микровълни

Подобни статии

Back to top button