BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Александър Сорос се е срещнал с Джо Байдън и висши служители на армията на САЩ над 20 пъти за 3 години

Александър Сорос, който преди около месец наследи империята на баща си, е провел над 20 срещи с Джо Байдън и други официални лица в Белия дом през последните 3 години. Младият наследник е бил в Белия дом за официални вечери и срещи, включително вечеря с президента на Франция Еманюел Макрон и срещи през няколко месеца със съветниците за сигурност на Байдън.

Не е ясна точната причина за срещите на Сорос-младши, но е твърде вероятно да има връзка с войната в Украйна, тъй-като почти всяка среща е включвала лица, отговорни за сигурността или разузнаването.

Фондацията на баща му “Отворено общество” описва себе си като “най-големият независим източник на финанси за украинското гражданско общество и граждански групи за повече от 3 десетилетия”. 

Преди известно време Марк Ленърд, директор на Европейския съвет по външни отношения, финансиран от Сорос, заяви, че войната в Украйна е сред основните приоритети за младия Сорос.

Миналият месец Александър Сорос наследи империята на стойност около 25 милиарда долара от баща си и заяви, че възнамерява да финансира още повече леви, либерални каузи от Джордж Сорос. Част от приоритетите му са да подпомогне преизбирането на текущия президент на САЩ Джо Байдън. 

През изминалите две години той е контролирал организация, която е рапзределила 125 милиона долара за политици и политически каузи, почти изцяло на демократическата партия. Основен фокус за даренията е избирането на прогресивни прокурори из страната, които искат да правят съдебна реформа. Редица от тях вече имаха включвания в политиката, включително с ареста на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп от прокурорът на Манхатън, който е финансиран именно от Сорос.

Александър Сорос е заявил, че основен приоритет е именно спирането на Доналд Тръмп и смята, че би искал да оттегли парите от политиката, но няма избор, докато и другата страна го прави.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

САЩ и Германия блокират членството на Украйна в НАТО

Подобни статии

Back to top button