Любопитно

След като е спасен: Гепард се връща при жената, която му е помогнала

Това е една красива история за героичния подвиг на млада жена, която спасява малък гепард от бракониери и въпреки че се привързва към своя малък приятел, тя иска да го пусне на свобода, но гепардът не пожелал да си тръгне и останал с момичето завинаги, превръщайки се в предан и мил спътник, чието поведение прилича повече на голяма домашна котка.

Всичко започва, когато преди няколко години Хедър се присъединява към доброволци в резерват за гепарди, разположен в Южна Африка.

Там тя с ужас научава за ужасната практика за отглеждане и продажба на тези животни на богати хора за ловни цели. Хедър веднага разкрива пред медиите информацията за жестокия бизнес и с мащабна кампания събира пари, за да изкупи всички гепарди от организацията.

Повечето от гепардите били освободени и върнати в природата, но най-малкият от тях, с който Хедър работила, отказал да напусне.

 

В крайна сметка жената решава да задържи гепарда за себе си. В процеса на възпитание и израстване животното станало изключително нежно и привързано към Хедър. Гепардите се характеризират с кучешки черти и висока степен на дресировка, а дори в някои случаи южноафриканските власти ги използват вместо служебни кучета.

 

Така опитоменият гепард остава да живее в двора на своята спасителка и едва ли някога ще поиска да се върне в саваната. От друга страна, момичето продължава с благотворителната си дейност и има планове да затвори всички незаконни природни резервати в Южна Африка.

 

Тази история за пореден път подчертава силната връзка между човек и животно, както и силата на привързаността и любовта между два напълно различни вида.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Горила показа малкото си на майка, която пък я запозна със своето новородено бебе (ВИДЕО)

Подобни статии

Back to top button