МненияНа ФокусПоследни новини

Васил Терзиев се оплаква колко трудно било на родителите и дядо му от ДС

“Мисля си… Мисля си за много работи, тъй като последните дни имам повече време за това от обикновено. Нахлуват спомени от ранните години на прехода”. Така започва поста във фейсбук на кандидата за кмет на София на ПП-ДБ Васил Терзиев. Мнението си по темата е споделил през 2020 година. Публикуваме целия текст без редакторка намеса. 

Терзиев

От 1990-1993. От 1996-та. Режим на тока, на парното, на водата. Купони. Хора без живец на лицето. Опашки в 5 часа сутринта, за да можем да купим 2 хляба и 2 кисели млека. Хиперинфлация, която докара доходите на повечето българи до $4-5 на месец. Държавата – ефективно фалирала с никакви резерви. Икономиката – кекава по принцип и тотално счупена в тези моменти на криза.

Беше много трудно, особено на нашите родители и баби и дядовци, но оцеляхме. Не само оцеляхме, но започнахме да надграждаме и да живеем по-нормално. Завърна се предприемаческия дух на българина. С всичките й проблеми, България стана по-нормално място за живеене.

Аз дълбоко вярвам, че ще излезем още по-силни и от тази криза, която поне в моите очи не е толкова драматична, колкото онези от миналите мрачни времена. Ще ни е трудно, но ще извади най-доброто от нас. Да сме дисциплинирани. Да сме адаптивни. Да сме позитивни. Да сме солидарни.

Карлос Контрера: ПП-ДБ и Спаси София си правят ала-бала с десните избиратели

Подобни статии

Back to top button