BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

“Център за анализи и маркетинг”: ГЕРБ води при нови избори, над 6% може да гласували за Гешев

Около 6,3% заявяват, че е възможно да гласуват за партията на бившия прокурор Иван Гешев ако има предсрочни парламентарни избори днес според проучване на “Център за анализи и маркетинг” на Юлий Павлов. Изследването сочи, че ГЕРБ биха спечелили изборите с 24,9%, а ПП-ДБ спадат до 20,4%. Двете партии отчитат спад на подкрепата, който е по-лек при ГЕРБ – едва 1,5%. ПП-ДБ от своя страна губят малко над 4% от вота. 

Възраждане са трети с 13,8%, почти същия резултат като през изминалите избори, а след тях е ДПС с 12,8% и БСП с 8,6%.

“Има такъв народ” остава под чертата с 3,5%. “Български възход” на Стефан Янев и “Левицата” на Мая Манолова също остават под чертата, но с шанс за субсидия.

Повечето хора одобряват споразумението на ПП-ДБ с ГЕРБ, тъй-като смятат, че е трябвало да има най-сетне правителство, но същевременно едва 31,2% смятат, че правителството на Денков се справя със задачата.

Изненадата е при това, което гласи проучването за Иван Гешев – въпреки, че бившият главен прокурор не е учредил все още партия, цели 6,3% смятат, че е възможно да гласуват за него на парламентарни избори. 1,2% са сигурни, че ще гласуват за партията на Гешев, докато други 5,1% допускат възможността. 63,5% от анкетираните са категорични, че няма как да гласуват за Гешев.

Гешев

Повечето анкетирани не одобряват Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността главен прокурор и не одобряват начинът, по който бе избран.

Другата изненада е, че има политик, който вече конкурира Румен Радев по доверие – Радев, както винаги, е първи с 41,2%. Мария Габриел вече се нарежда плътно зад него с 38,3%. Радев губи доверие през изминалите месеци, а това е едно от първите проучвания, които отчитат резултата на Габриел.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Кметски син с условна присъда тормози цяло село

Подобни статии

Back to top button