БългарияНа ФокусПоследни новини

ПП-ДБ имат напредък с ГЕРБ, дават им почти всички комисии в парламента

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков заяви, че партията му ще отстъпи повечето председателски места в парламентарните комисии на ГЕРБ. Това било предварителната договорка, след като ПП-ДБ държи повечето изпълнителна власт.

“Имахме разбирателство в самото начало, че комисията по европейските въпроси най-вероятно ще бъде при нас, а голямото мнозинство от комисии ще бъде при тях”, каза Петков в кулоарите на Народното събрание.

“Така ще има позитивен ефект на конкуренцията и колаборацията между двете партийни групи. Комисията по европейските въпроси най-вероятно ще бъде при нас, а голямото мнозинство ще бъде при тях”, добави той.

Относно търканията и взаимодействието между двете групи Кирил Петков констатира: “Имаме напредък с ГЕРБ”.

“За регулаторите обсъдихме процес. Ние днес следобед ще изслушаме господин Радев за БНБ цялата група, ще дадем възможност на всички наши депутати да питат своите въпроси. Искаме да сме сигурни, че приоритетите са общи и че еврозоната ще бъде огромен приоритет”, каза Петков.

Такъв разговор ще бъде проведен и с прясно огласената кандидатура за председател на Сметната палата в лицето на бившия депутат от ГЕРБ Димитър Главчев.

“Хубавото е, че различните депутати имат експертност по различните теми, така че ще може всеки един от депутатите, които са специалисти по точния регулатор, да попитат всички свои въпроси. Това ще бъде за всеки един човек оттук нататък за нас, за да сме сигурни, че когато се взима решение, то е първо, общоприето от цялата група, и второ, сме имали възможността да направим истинска проверка, истински диалог, реално да се направи изслушване по маниерите на западните държави”, обясни Петков.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

„Център за анализи и маркетинг“: ГЕРБ води при нови избори, над 6% може да гласували за Гешев

Подобни статии

Back to top button