БългарияНа ФокусПоследни новини

Тошко Йорданов: 7 млн. лв. се дават за ненужен ремонт на Партийния дом

“От известно време насам в Комисията по Бюджет и финанси се въртят две щуротии, които се опитвам да спря – и двете са свързани с прословутия ремонт на Партийния дом, в който ГЕРБ искат да преместят заседанията на Народното събрание.”

Това заяви Тошко Йорданов от ИТН. По думите му едното предложение е фирмите, ремонтирали сградата, да бъдат компенсирани с индексация в размер на 4,5 млн. лв., а другото – заложените над 2.5 млн. лв. за озвучителна система, два огромни видеоекрана, интернет камери, и възможност всеки един депутат да говори от място си.

“Това значи, че някой го мързи да мине 15 метра, за да излезе на трибуната и да говори”, добави той.

Според него вместо тези 7 млн. лв. да се изхарчат, за се финансира сектор, в който заплатите са ниски, депутатите искат да ги изхарчат за “подобни щуротии с ясното съзнание, че вътре има много приятни комисионни”.

“Опитват се да преместят НС в другата сграда (Партийния дом). Те си имат мнозинство и могат да си правят каквото си искат. Идеята е максимално бързо да стане това – или от Нова година, или от следващата сесия. В момента никой не смее да каже, че подкрепя това предложение”, каза още Йорданов.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Костадинов: Управляват ни престъпници и фашисти

Подобни статии

Back to top button