МненияНа ФокусПоследни новини

Виктория Георгиева: Чудите ли се как върви съдебната реформа? Лети!

Нередактиран текст от Фейсбук профила на Виктория Георгиева:

Чудите ли се как върви съдебната реформа? Лети… след като Иван Гешев вече не е главен прокурор, от вчера и Ясен Тодоров вече не е заместник-директор на Националната следствена служба по предложение на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов.

Единодушно, без дебат, прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет го освободи от поста. Причината – имал медийни изяви, несъгласувани с никого. Ай, ай, колко крайно тежко прегрешение, как да не бъде детрониран от поста си, нали така?
Но вероятно всички е точно, щом вече и Пеевски – доскорошен заклет враг на (раз)градската (екс) десница, ще пише конституционните промени с тях, за да има “реформа в съдебната власт”, както сам се изрази.

И Сарафов, който години наред беше безмълвна и безгласна буква, днес вече е реформиращ, днес вече намери хиляди грешки в системата, в Гешев, в Тодоров.

Я как и замлъкна мнозинството, плямпащо по цял ден, че необходима промяна, вече не се леят анализи, няма и протести, няма драма. Е, правосъдният министър Атанас Славов подаде жалба срещу избора на Сарафов за изпълняващ функциите на главен прокурор, но това не беше съпроводено с пространни медийни разяснения, обяснения и коментари колко е необходимо тя да бъде разгледана и уважена. Напротив, дори и отказът от страна на Върховния административен съд да я разгледа, не предизвика късане на ризи сред най-големите радатели за съдебна реформа.

Тихо е, вече я няма най-голямата пречка пред тези велики и толкова бленувани промени, няма ги и другите, които заедно с него изведнъж станаха неудобни. Реформираме се…

 

Подобни статии

Back to top button