На ФокусПоследни новиниСвят

Искат от МВнР да привика Митрофанова да дава обяснения за руския депутат, който иска да напада България

Атлантическият съвет на България изиска от Министерството на външните работи да привика руския посланик Митрофанова да дава обяснения за руския депутат, който в телевизионно предаване посочи България и Румъния като евентуални цели на агресия.

Депутатът Пьотр Толстой от долната камара на руската Дума заяви, че Черно море е руско и трябва да има контрол на Русия над територията. Той заговори, че България и Румъния са просто бази на НАТО и има достатъчно руски граждани по морето, които да дестабилизират държавите от вътре. Толстой също така заяви, че трябва да се отнася безмилостно и твърдо срещу нас.

България и Румъния са само бази на НАТО. В България по цялото крайбрежие са наши граждани. Те … ще започнат да демонстрират. Не се вълнувайте. В този смисъл няма никакви проблеми. Това не са тези държави, с които има смисъл да се играят игрички”, каза Толстой в предаването “60 минути”, което се излъчва всяка делнична вечер по държавната телевизия “Россия 1”.

Според Атлантическият съвет трябва да се връчи протестна нота на руския посланик и да бъде обявена Елеонора Митрофанова за персона нон грата в държавата.

Според Атлантическия съвет това е част от руската хибридна агресия против България и правителството ни трябва да реагира незабавно. Подчертават, че това не е първият път, в който въпросният политик прави подобни провокации и припомнят негово изявление от 2016 г., в което казва: “България ще я купим цялата”.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Орбан: Нашето правителство ще защитава християнските корени на Унгария

Подобни статии

Back to top button