БългарияНа ФокусПоследни новини

Разбиха ОПГ от африкански дилъри в Слънчев бряг, криели дрога в пясъка

Полицията в Бургас разби организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Слънчев бряг. Тя се състояла от шестима постоянно пребиваващи у нас нигерийци и двама души от Гана. Седем от тях са задържани за 72 часа, а един се издирва. Всички са на възраст между 23 и 40 години, като част от тях имат и минали криминални прояви. 

Органите на реда са наблюдавали организираната престъпна група около 2 месеца, преди тя да бъде заловена. Задържаните са пребивавали на територията на курортния комплекс, но не са работили там. Единствената им цел е била разпространение на наркотици – основно марихуана, екстази и кокаин, като цената е варирала според състоянието на клиентите – адекватни или не. Цигара марихуана се продавала между 30 и 50 лв., а дозите кокаин /по 0,5 грама/ – между 120 и 160 лв.

По данни на разследващите разбитата група се е занимавала с подобна дейност и в зимните ни курорти. А при претърсванията на квартирите освен голямо количество наркотични вещества, е открита и сума от 20 хиляди лева. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Пламен Пържолата: Цяла Европа вече за мен говори, не мога да спя

Подобни статии

Back to top button