BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Почина 56-годишната ирландска певица Шинейд О’Конър

56-годишната певица Шиней О’Конър е намерена мъртва в своя апартамент в Лондон през деня в Сряда. Певицата се е преместила в английската столица преди няколко седмици, където е планирала да се установи, след като е напуснала Ирландия.

Тя все още се е борила с мъката от смъртта на сина и, 17-годишният Шейн О’Конър, който е загинал преди 18 месеца след като е бил освободен от психиатрична клиника с опасност да посегне на живота си. 

“Знаете, начинът, по който детето ти, за съжаление, си отиде, не е добре за тялото и душата на един човек. Но както и да е, нека не мислим за това”, написа певицата в социалните мрежи преди две седмици.

Счита се, че тя се е преместила в Лондон именно за да преодолее мъката от смъртта на сина си, като е имала планове да започне отново да пее и да запише поне две песни в най-близко бъдеще.

Нейните близки са пуснали кратко съобщение за смъртта й, без да уточняват детайли. Полицията също е била съвсем кратка – потвърждават, че тя е намерена мъртва в своя апартамент и няма никакви следи за извършено престъпление.

Шинейд О’Конър се превърна в международна звезда след своя албум “Не искам това, което нямам”, който продаде 7 милиона копия из цял свят. Неговата водеща песен “Nothing compares 2 U” печели наградата “номер едно сингъл за 1990 година”. 

О’Конър е известна и със своят активизъм, особено свързан с насилието над деца, расизъм, религия и правата на жените. Тя е била свещенник в Латинската тридентска меса, секта, която не е разпозната от Католическата църква. През 2017 тя сменя името си на Магда Давит, след което през 2018 приема Ислям и отново сменя името си на Шухада Садакат, въпреки, че продължава да пее с името Шинейд О’Конър.

В свои интервюта тя е споделяла, че майка й е имала психически проблеми и е измъчвала децата си емоционално и физически, което е довело до сериозни проблеми в живота.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

В Нигер е извършен преврат, президентът е отстранен

Подобни статии

Back to top button