UncategorizedМненияНа ФокусПоследни новини

Вили Лилков: София е един от най-шумните градове в Европа. Този терор ще прикл

Десният кандидат-кмет за София Вили Лилков заяви, че ако бъде избран за кмет на столицата ще се бори с терорът върху софиянци от шумни купони и заря по време на нощта. 

Ето какво написа той в своя профил във Фейсбук:

В два поредни дни живеещитe около НДК бяха подложени на шумов терор до 23 ч. през нощта. И за финал – заря! Събитието е разрешено от общината, общински служители и полицаи присъстват на място, за да контролират, а ефект няма. Всеки вдига рамене и обяснява на гневните граждани: „Събитието е разрешено. Не можем да мерим шум. Какво да направим? Е, поне е за няколко часа, ще търпите!“ И така всяка седмица, ако не пред НДК, на различни места в общината.
София е един от най-шумните градове в Европа. Около 60% от гражданите са изложени на шум над допустимите нива. Масови са оплакванията от шума на заведения. Организират се прояви, при които цели квартали с часове са подложени на шумов терор, без последствия за организаторите. Мотористи се забавляват, гонейки се по улиците на нощна София, а гражданите трябва да понасят тормоза от рева на техните мотори. Във връзка с това като кмет на Столична община:
– Ще създам самостоятелно звено в рамките на Столичния инспекторат за контрол и борба с шума, което ще извършва измервания и контрол и през нощта, а ако се налага, и съвместно с органите на МВР.
– На сайта на Столичния инспекторат ежеседмично ще се публикува отчет за конкретно свършената
работа от всеки инспектор по контрол на шума, както и за действията на органите на реда по сигнали на граждани.
– Ще настоявам за увеличаване на броя на точките за измерване на шум в столицата – десетилетия наред контролът се извършва в едни и същи точки и резултатите са едни и същи, а вече има и много нови квартали и нови шумови източници.
– Ще настоявам за промяна в Закона за шума, насочена към увеличаване на правата на общините по отношение на санкциите за шум.
Този терор ще приключи!

Подобни статии

Back to top button