БългарияНа ФокусПоследни новини

МВнР на Северна Македония: Не бива инцидента в Скопие да се използва за политически цели

Външният министър на Република Северна Македония заяви, че според него това е просто инцидент между футболни запалянковци и разкритикува политическите коментари по въпроса в България. Той смята, че не бива да се използват подобни инциденти за да се ескалира напрежението между двете ни държави.

 Османи изрази надежда, че скоро нападателите ще бъдат установени и заловени. Буяр Османи няма информация дали е имало провокации и обидни думи преди 29-годишния българин да бъде намушкан с нож.

“Преди в Северна Македония често имаше такива инциденти между запалянковците от различните етнически групи и общности. Винаги съм смятал, че не може заради запалянковците да се правят заключения за отношенията между различните етнически групи, а сега в този случай и за отношенията между държавите”, каза той, цитиран от БТВ.

“Това е един особен свят, в който запалянковците си имат особени взаимоотношения и никога не трябва инцидентите между отборите и запалянковците от които и да е групи да се приписват в политическите отношения вътре в страната или между държавите”, допълни външният министър на РСМ.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Премиерът Денков за Северна Македония: Има реакция на българската държава

Подобни статии

Back to top button