БългарияНа ФокусПоследни новини

Повдигнаха обвинение на спасител, пребил френски турист в Поморие

Спасител от плаж в Поморие е бил задържан след сигнал за бой с френски турист. Разправията е станала заради чадър в свободната зона на плажа. Спасителят е обвинен, а ако бъде осъден го очакват до 3 години затвор.

Засега показанията на свидетелите се разминават – спасителят твърди, че французинът му се е присмивал, държал се е неуважително и дори го е подритнал, докато е отказвал да се премести.

Скандалът се е случил на 24 юли, когато френският турист е разпънал кърпата си на свободната зона на плажа. Според него, спасителят е започнал да буйства и докато французинът е търсил номера на полицията е бил ударен в главата и впоследствие пребит. Той е представил съдебно-медицинска експертиза за нараняванията. 

Съпругата на французинът пък твърди, че са се преместили на повече от два метра от чадъра, но той е искал да се преместят още повече, защото нямало място за жена му – при което французите отказали.

Спасителят е задържан за 72 часа засега. Досъдебното производство е за лека телесна повреда, извършена по хулигански подбуди и с особена жестокост, която се наказва с лишаване от свобода до 3 години.

Все още се изяснява дали френският гражданин също е използвал насилие по време на спора.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Спортисти от бойните спортове организират гала вечер против насилието в Стара Загора

Подобни статии

Back to top button