БългарияНа Фокус

Загиналият български боксьор се оказа друг – пътувал под чужда самоличност

Не Исус Величков е загиналият български боксьор по време на мач в Албания снощи, както бе съобщено. Това стана ясно след като той направи публикация в своя фейсбук провил в ранните часове на днешния ден.

“Почивай в мир, Шампионе! Винаги ще те носим в сърцето си!”, написа Величков.

От поста му става ясно, че той очевидно е бил близък със загиналия, който се оказа боксьорът Борис Станчев.

Новината за объркването бе потвърдена и от Българския професионален боксов съюз. 

“От няколко източника постъпи информация, че лицето участвало в събитието с трагичен край е Борис Александров Станчев”, пише в писмото.

А причината за объркването, оказва се, е, че Борис Станчев е пътувал и участвал в състезанието с документите на Исус Величков. 

“Професионален Боксов Съюз има обосновани предположения, че Борис Александров Станчев е ползвал чужди документи за получаването на професионален лиценз, с които с чужда самоличност е пътувал в чужбина и участвал нееднократно в спортни събития”, пише още в писмото на боксовия съюз.

Това означава, че било честа практика на Борис Станчев да участва в боксови състезания под друга самоличност.  

Запознати твърдят, че подмяната на имената е честа практика – “Играе се на черно за пари с измислени имена!”. Дали обаче това е истина, все още няма официално потвърждение. 

РОДНИНИ НА БОРИС ПОТВЪРДИХА ИНФОРМАЦИЯТА

Една от сестрите на Борис Станчев потвърди, че той е загиналият боксьор, пише Sportal.

Малката му сестра Ани е убедена, че той “1000% е жертва на убийство”, като дава като аргумент изрязаната част от видеото, когато родният състезател се свлича на ринга.

ОФИЦИАЛЕН КОМЕНТАР

Спортният министър Красен Кралев не пожела да коментира ситуацията с починалия в Албания български боксьор преди да приключи разследването. Кралев все пак заяви, че според него състезателят се е качил на ринга неподготвен.

“Нека първо приключи разследването, след това ще коментираме. Случаят е изключително неприятен. На професионалния ринг във всички бойни спортове има много рискове. Често състезатели влизат неподготвени, нетренирани. Това не е случай само за България. За съжаление, през последната година се случва няколко пъти в световния професионален бокс. Жалко е. Според мен момчето не е било достатъчно добре подготвено. Има лекари, които носят отговорност дали да го допуснат на ринга, ако има някакви травми. Лекарите и промоутърите трябва да постъпват много по-отговорно при организирането на подобни състезания. Трудно ми е да повярвам, че в толкова лека категория може да се получи толкова тежко увреждане още в началото на двубоя.”, каза Кралев пред журналистите по време на откриването на кампанията “Европейска седмица на спорта”.

Тепърва ще се води разследване по случая. 

Важно лекарство за онкоболни изчезна от аптеките

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button