BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Мъск ще се бие със Зукърбърг в “епична локация” в Италия

Двамата милиардери и собственици на най-големите социални мрежи в света Илон Мъск и Марк Зукърбърг са се съгласили да се бият – а битката ще се състои в Италия.

Боят между милиардерите бе организиран след предизвикателство, отправено от страна на Мъск да се бият в “бой в клетка”. Зукърбърг изненадващо прие офертата и от шега, битката стана съвсем сериозна. 

Според изявление на Мъск, боят се организира от фондациите на двамата милиардера и ще бъде пусната на живо в социалните мрежи. Всичко, което се вижда, ще бъде древен Рим, а Мъск е говорил с премиера на Италия и Министъра на културата и те обещават “епична локация”. Възможно е да се говори за колизеума в Рим – ако е така, това ще е първият двубой в колизеумът след последният гладиаторски сблъсък на 1-ви януари, 404 година.

 

Битката има сериозни политически последствия, тъй-като се сблъсква визията на Зукърбърг за контрол и на Мъск за свобода, както и по-либералните възгледи на Мета с вече считаните за по-консервативни на Туитър.

Зукърбърг тренира ММА от няколко години и се е вманиачил във фитнеса, а Мъск от своя страна засега се отнася шеговито към двубоя и публикува снимки как си играе с децата си за “тренировка”.

Причина за предизвикателството беше враждата между двата милиардера, след като Мъск закупи Туитър през 2022 година. От тогава той критикува Зукърбърг за цензурата, която се практикува във Фейсбук, а от своя страна Зукърбърг го критикува за новите политически позиции в Туитър. Стигна се до там, че Мета, фирмата на Зукърбърг, направи нова социална мрежа, която се предвижда като конкурент на Туитър – Тредс. Въпреки, че още не е пусната в Европа, тя вече набира скорост из света.

Туитър, която наскоро бе преименувана на “Х”, е по-малка от Фейсбук и Инстаграм, но Мъск твърди, че е по-влиятелна и всички влиятелни личности я ползват. Когато я закупи, той обеща политика на “абсолютна свобода на словото” и да позволи на всеки да има глас в платформата му. Тогава либералните медии се обърнаха срещу него и го критикуваха, че обслужва консервативните политици.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

СЗО бие тревога за нов вариант на ковид, пак препоръчват ваксини

Подобни статии

Back to top button