БългарияНа ФокусПоследни новини

Украинецът, поръчал да стрелят по Алексей Петров с гранатомет през 2015 е бил освободен тази година

През 2015 година Алексей Петров излиза от дома си в квартал “Кръстова вада”. Той се вози в брониран мерцедес със системи за защита. Малко след потеглянето се чува адски тътен и отломки от сгради започват да валят по колата – някой е стрелял с гранатомет по колата. Включват се защитните системи на колата, тя е обгърната от димна завеса и успява да се измъкне.

Задържан за атентата е Роман Логвиненко. Той е обвинен за организиране на атентата, след като става ясно, че е давал наставления и разпореждания за организация на убийството.

Важно да се отбележи е, че Логвиненко лежи в затвора от 2015 година до 29 май тази година, когато е освободен предсрочно. Първо Софийският градски съд отказва да го освободи предсрочно, но Апелативният отменя решението на долната инстанция. Мотивът е, че Логвиненко се е поправил в затвора и има нисък риск да извърши ново престъпление. За решетките се е трудил като чистач на фитнеса. . 

Логвиненко е обещавал 200,000 евро на извършителите и помагача, за да извършват деянието. Той също така е набавил паричните средства и гранатометите, следвал е Петров и е набавил леките автомобили.

Двамата души, които са реалните извършители на стрелбата, не са открити и все още се издирват от Интерпол, въпреки, че са известни.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Кирил Петков и други 4-ма висши политици с охрана от НСО

Подобни статии

Back to top button