БългарияНа ФокусПоследни новини

Поставят ограда около МОЧА

Ще поставят ограда около МОЧА, заяви кметът на район Средец Трайчо Трайков. Оградата е част от План за безопасност и здраве около описаният от Трайков “компроментирания и опасен т.нар. монумент в Княжевската градина”. Става ясно, че говори за Паметника на съветската армия, който бе обект на редица провокации последните седмици. 

Ето какво написа Трайков в своя профил във Фейсбук:

Днес главният инженер на район Средец подписа План за безопасност и здраве на областната управа за поставяне на ограда около компрометирания и опасен т.нар монумент в Княжеската градина. Вчера планът беше съгласуван и от дирекция Зелена система, а преди това и от дирекция Управление и анализ на трафика на СО.
От друга страна, от полицията съобщиха, че все още не са получили искане от СО за премахване на незаконно поставените около съоръжението преместваеми обекти, въпреки информацията от кмета на СО, че това е направено. Както изрично посочих в писмо до дирекция Сигурност на СО, това противоречи на условията на съгласувателното писмо и създава предпоставки за инциденти.
Фактът, че г-жа Мая Манолова ме кълне в почти всеки свой пост във ФБ, сам по себе си не намалява необходимостта от реални институционални действия.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Васил Терзиев продал “Телерик” на най-големия инвестиционен фонд в света “Блекрок”, известен с финансиране на ЛГБТ политики

Подобни статии

Back to top button