БългарияНа ФокусПоследни новини

Княгиня Калина е избягала в Испания

Княгиня Калина, дъщерята на Симеон Сакскобургготски е заминала за Испания. Тя трябва да се яви в съда, след като бе хваната да шофира с 1,5 промила в кръвта миналата седмица в Боровец.

Не е ясно кога тя ще се яви за да й е повдигнато обвинението, но това трябва да се случи следващата седмица. В противен случай може да се наложи да я водят принудително.

Около 15,20 ч. Калина карала джип “Сузуки Джимни”. Търсела домашен любимец, изчезнал сутринта. Нейният съпруг Китин Муньос веднъж обяви, че става дума за куче, а след това – за папагал. Тъй като била гладна обаче, Калина спряла да хапне в хотел. След това при маневра на задна скорост на паркинга ударила бариера и кашпа. Служител едва не бил пометен.

Калина опитала да избяга от местопроизшествието, но гардът я спрял. Нейният съпруг Китин Муньос твърди, че тя искала само да премести сузукито, за да не пречи. Полицаи подчертаха, че при местопроизшествието превозното средство трябва да остане на място и дори да не е бягала, Калина не е трябвало да мести колата.

Пробата с дрегер показала 1,5 промила алкохол. На място дошла линейка, но тъй като не била пострадала, Муньос отказала преглед. Китин коментира и пробата. “Може да е изпила една чаша вино, но това не е пиене на алкохол. Това е нищо. Инцидентът е малък”, посочи той.

И обясни, че Калина яла чушки и пила чаша вино. Хотелиер пък разказа, че докато чакали полиция, Муньос изяла няколко кисели млека, за да смъкне нивото на алкохол.

Криминалисти направиха оглед, а Калина бе заведена в болница, за да даде кръв. Тя обаче отказа пробата. Затова за верни се приемат показанията на дрегера. Тъй като става дума за престъпление, Калина била задържана за 24 часа.

Полицията конфискува автомобила, с който тя бе причинила инцидента. Колата се оказа на юридическо лице.

Дни след инцидента папагалът бе открит. Калина имала птицата от 2 години и не се разделяла с нея.

Вместо в клетка папагалът живеел на свобода и обичал да каца на рамото на Калина. Той бил открит с помощта на гражданка, забелязала го на прозореца на къща, след като видяла снимка на изгубената птица в социалните мрежи.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Слави Трифонов: Какво като сме от ЕС, като всеки афганистанец може да влезе в България и да излезе, когато си поиска

Подобни статии

Back to top button