На ФокусПоследни новиниСпорт

Триумф за българчетата на турнир до 12 г. в Тирана

Продължава великолепното представяне на българчетата на турнира до 12 г. от втора категория на Тенис Европа в Тирана (Албания).

Камен Иванов и Дамян Аврамовски ще играят един срещу друг във финала на сингъл при момчетата. Българчетата спечелиха по три победи от три мача мачовете от груповата фаза. В последните си срещи от групите Иванов победи Арбет Дано от Алабания със 7-6, 6-3, а Аврамовски се наложи над Йозеф Бирмили от Германия с 1-6, 6-3, 10-3.

Рая Маркова се класира за полуфиналите на сингъл при момичетата. Българката елиминира Ела Дано от Албания с 6-0, 6-0. Илина Илиева отстъпи в два сета от Микаела Де Херт от Белгия. В турнирите на двойки и двете български двойки се класираха за финалите.

В турнира участват тим 2011 от пътуващите отбори във възрастовите групи до 12 г. и до 14 г., които са осигурени финансово за участие в турнири през календарната 2023 г. Така Българска федерация по тенис продължава традицията да подпомага участието на млади талантливи състезатели за участие на международни турнири. През тази година 16 момичета и момчета родени между 2009 и 2012 г. ще бъдат подпомогнати за участие на по седем турнира от календара на Тенис Европа. БФТ ще покрие всички разходи на младите ни таланти.

Отбор 2011 е в състав Дамян Аврамовски (Бароко спорт), Камен Иванов (Изида), Илина Илиева (Виа Тенис Стар), Рая Маркова (Августа Траяна) с капитан Бранко Аврамовски. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Фондация „Спорт в България“ дари Нургюл Салимова с 10 хиляди лева за представянето и в Баку

Подобни статии

Back to top button