БългарияНа ФокусПоследни новини

Премиерът Денков за фирмите, близки до ПП-ДБ, които печелят милиони от еврофондовете: Няма как да им се забрани

Премиерът на България Николай Денков не отрече, че фирми, свързани с “Продължаваме промяната” са спечелили милиони от проекти по “Плана за възстановяване”. Пред журналисти той съобщи, че според него са спазени всички правила и няма как да им се забрани да участват в конкурсите.

Разследване на Actualno.com установи, че поне три от печелившите дружества са свързани с “Продължаваме промяната”. Общо 12 компании ще получат над 34 млн. лв. за създаване и развитие на иновативни услуги и продукти. Средствата са по четвъртата мярка от Плана за възстановяване и устойчивост по линия на Министерството на иновациите и растежа – “Подкрепа за иновативни предприятия, отличени с “Печат за високи постижения” от Европейската комисия. Общият бюджет на процедурата е 118 млн. лв., като документи по нея се приемат на два етапа. Одобрените 12 предприятия са класирани след първия прием, който приключи през месец май.

“Тези проекти, които получиха финансиране, са оценявани на европейско ниво, при участие на европейски конкурси с европейски независими оценители”, каза Денков.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Фирма на Саша Безуханова хем е жури, хем печели собствения си конкурс за 2,5 млн. лв. по Плана за възстановяване

Подобни статии

Back to top button