БългарияНа ФокусПоследни новини

Божков с документ, че му е предоставена незабавна защита

Васил Божков публикува документ, от който се вижда, че му е предоставена незабавна защита на него и семейството му.

„Това е документът, с който е назначена защита на. мен и семейството ми. По делото срещу Борисов. Кой лъже от името на прокуратурата?“, написа бизнесменът.

По-рано от Прокуратурата заявиха, че единственото процесуално качество на Васил Божков е на обвиняем. Никога не е бил, нито в момента е “защитен свидетел”. Реакцията на държавното обвинение бе по повод на казаното от бизнесмена, че е защитен свидетел.

Постановлението за определяне на мярка за защита на свидетел е от 30 август. В него се казва, че на 29 август Божков е депозирал писмена молба до прокуратурата, в която е посочил, че „се страхува, че в резултат на свидетелстването му може да възникне опасност за неговото здраве и живот“. В резултат на която той желае „спрямо него да бъдат взети мерки за незабавна защита изразяващи се във физическа охрана на него и семейството му“ от органите на Бюрото за защита на застрашените лица към Министерство на правосъдието.

Молбата на Божков е основателна, преценява прокурорът. В тази връзка той постановява да се предостави „незабавна защита“ на Божков и неговото семейство.

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Шкварек: По случай 9-ти септември някой е осветил дома на ДС родата на Васил Терзиев

Подобни статии

Back to top button