На ФокусПоследни новиниСвят

Украйна свали повече от 20 руски дрона при атака срещу столицата – подробности

Украинските сили за противовъздушна отбрана са свалили повече от 20 дрона, насочени към Киев през нощта, съобщиха властите на града.

“Безпилотните самолети навлязоха в столицата на групи и от различни посоки”, написа в Telegram Сергий Попко, ръководител на Киевската градска военна администрация, съобщи “Укринформ”.

“Силите за противовъздушна отбрана успяха да унищожат повече от две дузини вражески БЛА (безпилотни летателни апарати)”, каза той и добави, че точният брой ще бъде обявен от военновъздушните сили на Украйна.

Властите призоваха хората да останат в убежища, тъй като системата за противовъздушна отбрана е изсипала “дъжд от отломки” върху столицата.

В централната част на Подолски район лекарите са се погрижили за човек, страдащ от “остра стресова атака”, след като отломки са паднали на открито, съобщи в Telegram кметът Виталий Кличко.

Отломки са паднали и в районите Святошински и Шевченковски, като са повредили апартамент в многоетажна сграда, според Попко.

По-голямата част от отломките са паднали на открита, незастроена територия, въпреки че са повредени няколко автомобила, тролейбусни електропроводи и пътища.

Отломките са предизвикали и пожар в известния градски парк “Совки”.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Национален траур в Мароко: Жертвите на земетресението надхвърлиха 2000

Подобни статии

Back to top button