На ФокусПоследни новиниСвят

Партията на Путин спечели изборите във всички области на Русия с над 70% подкрепа

Управляващата в Русия партия триумфира на местните избори в страната. Във всички области, в които се проведе вот за губернатори, спечелиха кандидатите на “Единна Русия”. Формацията е победител и на изборите, които се проведоха за пръв път в присъединените миналата есен към Руската федерация четири украински области – Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска.

Това показват все още неокончателните резултати, обявени от руската ЦИК, предаде Ройтерс.

Сред преизбраните регионални шефове е и кметът на Москва Сергей Собянин, който получи подкрепата на над 75% от гласувалите.

“Единна Русия” победи с големи мнозинства на вота в отделните региони на страната, като взема средно най-малко 70% от гласовете.

Подкрепяните от Кремъл кандидати – смесица от сепаратистки босове ветерани и дребни местни проруски политици, печелят пълни мандати в Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска (чиято територия не е напълно контролирана от руските сили).

В изявление днес ЕС обяви, че не признава изборите в окупираните украински провинции. “Категорично отхвърляме безплодните опити на Русия да легитимира или нормализира своя незаконен военен контрол и анексирането на части от украинските територии”, се казва в изявлението, което подчертава, че “това е още едно нарушение на международното право” от страна на Москва.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Нов гаф на Джо Байдън – признава си, че просто следва заповедите по време на пресконференция, прекъсват му микрофона

Подобни статии

Back to top button