БългарияНа ФокусПоследни новини

Радев: Нека трибагреникът бъде издиган като противоотрова на нихилизма и като послание, че България ще пребъде

Президентът Румен Радев присъства на церемонията по издигане на 55-метров пилон с националното знаме в Ямбол. Там той заяви, че това е пореден израз на пробуденото българско родолюбие.

Трибагреникът е с размери 11 на 18 метра. Пилонът е издигнат на най-високото място в града – хълма Боровец. Инициативата за поставянето му е на Община Ямбол. Голяма част от средствата са събрани от дарения. Според местната управа това е най-високият пилон с националния флаг в урбанизирана територия у нас.

Ямбол знаме

“На Рожен, на Шипка, на Петрова нива и навред из България усещам просветлено и искрено желание у хората да отхвърлят натрапвания комплекс за малоценност, на чувството за обреченост, на внушението, че някой друг ще решава вместо нас. Усетих го и тази вечер в Ямбол, където бе издигнато българското национално знаме. Обнадеждаващо е, че това е пореден израз на пробуденото българско родолюбие.
Нека националният ни трибагреник бъде издиган като противоотрова на нихилизма и като послание към поколенията, че България ще пребъде. Нека с делата си бъдем достойни защитници на националните символи и отстояваме свободата, честта и името на нашия народ”, написа Радев в своята официална страница във Фейсбук.
 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Костадинов: Възраждане ще стане втора и първа политическа сила

Подобни статии

Back to top button