BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Орбан: Не сме преборили комунизма за да може Брюксел да налага цензура, да контролира медиите и да създава Оруелски свят

Премиерът на Унгария Виктор Орбан излезе с остра критика срещу Европейския съюз в своя профил в социалната мрежа Х (бившият Туитър). В нея той се обявява против закупуването на оръжия и цензурата на медиите.

“Брюксел създава Оруелски свят пред очите ни. Те купуват и раздават оръжия чрез “Европейският инструмент за мира”. Те искат да контролират медиите чрез “Законът за медийната свобода”. Не се борихме с комунистите за да стигнем до 1984!”, пише Орбан.

 

Собственикът на социалната мрежа X Илон Мъск се съгласи с унгарския премиер и коментира под публикацията му: „Точно така“

Законът за медийната свобода е закон на Европейската комисия, с която тя цели да се бори с дезинформацията и фалшивите новини, особено от руски източници. Той създава и Европейски борд за медийните услуги.

Много от критиците на законът го определят като създаване на “Министерство на истината”, което представлява органът за управление на риториката в известния роман на Джордж Оруел “1984.

Орбан не за първи път критикува законът на Европейската комисия, а е и сред основните критици на Инструмента за мира на ЕС, който бе създаден за да закупува и дава оръжия на Украйна. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Енергетици и миньори продължават протестите, определиха като грешка подписаното споразумение

Подобни статии

Back to top button